Home Rodinne zahrady Prirodni zahrady

Vypečená česnečka

Nejedná se o klasickou rychlou česnečku ze syrového česneku, ale o krémovou, jemnou, česnekovou polévku z pečeného česneku.

Pro přípravu potřebujeme: DSCN5757
4 hlavičky česneku
100g oloupaných mandlí
250ml smetany
1 ciabata (italská bagetka)
1 střední cibule
olivový olej
bylinkový posyp (nasekaná čerstvá zelená petrželka, čerstvý koriandr apod.)

Česnekové palice lehce seřízneme v horní části a zakapeme olivovým olejem. Po jedné je zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby, cca 20-30 min při 180°C. Po vychladnutí lehce vyloupneme upečené stroužky, jde to samo.
V kastrolku zpěníme cibulku na oleji, přidáme pečený česnek, mandle a zalijeme 0,5l vody. Nadrobíme ciabatu a promícháme. Ciabatu necháme nacucat a vše rozmixujeme dohladka ponorným mixerem. Pokud je ciabata velká, dejte ji nejdříve méně a případně kousek přidejte, aby polévka nebyla příliš hutná.
Hladkou polévku nechte krátce provařit. Do provařené polévky nalijte sladkou smetanu  a promíchejte, již nevařte.

Servírujte se zelenou posypkou a opečenými kostičkami rohlíku.
Dobrou chuť.

DSCN5763


Na všechny články a fotografie na těchto stránkách se vztahují autorská práva.
Jejich šíření a publikování je možné jen se souhlasem autora. Děkuji. © Jitka Mušková
 
 
Designed by ITCzech.cz